Thema maart 2020: Grenzeloos Vertrouwen

Vertrouwen en verwachtingen
Trust all for nothing. Trust everybody. Expect nothing. Need nothing. Want nothing. Those who trust everybody for nothing, Mother Nature and Heavenly Father will come through, it doesn’t matter what.” Yogi Bhajan

De Aquarian Age is een uitdagende tijd om in te leven. Het brengt chaos en flinke crisissen met zich mee. Het lijkt wel of niets en niemand er aan kan ontsnappen. Aan de andere kant biedt deze tijd ook volop kansen om je intuïtie, je eigenheid te ontwikkelen en de basis van vertrouwen in jezelf te vinden.

Vertrouwen op een ander
Ieder leven begint in afhankelijkheid van ouders of verzorgers. Je kan niet anders dan vertrouwen dat er goed voor je word gezorgd. Voor een kind kunnen ouders alles, ze idealiseren de kwaliteiten van de ouders. Geleidelijk, naarmate kinderen ouder worden en de zelfredzaamheid toeneemt leren ze op hun eigen kwaliteiten en capaciteiten te vertrouwen.

Soms ontstaan er problemen met het hebben of houden van een gezonde basis vertrouwen. Dan kan wat we vertrouwen een geïdealiseerde projectie zijn van wie we willen en denken dat een andere persoon (of situatie) zou moeten zijn. Wanneer de menselijke persoon (of situatie) niet voldoet aan onze fantasieverwachtingen, wordt ons slachtofferbewustzijn bevestigd en geven we de ander (of situatie) de schuld van onze hulpeloosheid en pijn. Het is een moment waarop onze eigen programmering aan het licht komt. Het geautomatiseerde onderbewustzijn waarin we zowel mensen en instellingen macht over ons hebben gegeven. Een biedt de kans hier voor wakker te worden.

This is the dawning of the age of Aquarius

Het is het moment om ons bewust te worden van de verantwoordelijkheid die we uit handen hebben gegeven en deze terug te nemen. Het doen van je dagelijkse sadhana helpt om stil te staan bij hoe het voelt van binnen, in contact te komen met het stille midden en van daaruit de basis van vertrouwen en eenheid te ervaren. Het contact met de bron, ons hogere zelf, de kracht die ons leidt en beschermt. Van daaruit kan transformatie ontstaan in ons denken en voelen.

Kundalini Yoga en Meditatie lessen maart 2020
Onze lessen staan in het teken van Vertrouwen. Samen nemen we de ruimte en benutten we de kriya’s en meditaties die ons helpen luisteren naar onze innerlijke stem, zodat je met vertrouwen je persoonlijke transformatie vorm kan geven!

Deze blog is geschreven door Mathilde Bosker. Zij geeft les op maandag en donderdag. Zie het rooster:
www://kundaliniyogamsterdam.com/lessen