Kundalini Yoga

KundaliniSnakeHet woord ‘Kundalini’ verwijst naar de energie van het bewustzijn ofwel ons ware creatieve potentieel. Deze energie is in ieder van ons aanwezig en fysiek gezien huist zij opgerold aan de onderkant van onze ruggengraat. Door het beoefenen van Kundalini Yoga technieken maak je deze energie in jezelf wakker en dit merk je aan het snelle veranderen van de manier waarop je jezelf, je leven en de wereld waarneemt. Je gaat letterlijk bewuster leven met een verruimde blik en nieuwe perspectieven.

Een Kundalini Yoga les geeft je de ruimte om jezelf te observeren, neutraal en zonder oordeel. Zo kun je, niet alleen op de yogamat maar juist in het dagelijks leven je gedrag en gewoonten onder de loep nemen en loslaten wat jou niet langer dient. In het leven leggen we onszelf veel beperkingen op. Bewust, maar vooral onbewust. Kundalini Yoga geeft de tools om deze beperkingen te doorbreken zodat je jouw volle potentieel kunt benutten, fysiek, mentaal en spiritueel.

Karakteristiek in een Kundalini Yoga les zijn de afwisseling van dynamische fysieke oefeningen en meditatie, veel aandacht voor de ademhaling (pranayama) en het gebruik van de stem (mantra). Iedere les heeft een unieke combinatie van asana’s (yogahoudingen), meditatie, mantra, pranayama, bandhas (body locks) en mudra’s (handposities/bewegingen) die tezamen een Kriya genoemd worden. Kriya’s helpen je om energetische, emotionele en fysieke blokkades op te lossen en laten je een diepere verbinding ervaren met jezelf.
Deze uitgebalanceerde technieken hebben ook een zeer weldadig effect op je lichaam, het ontgift, versterkt je zenuwstelsel, balanceert het hormoonstelsel, ontstresst en geeft er veel nieuwe energie voor in de plaats. Kundalini Yoga stelt je in staat om diep te ontspannen, te helen en jezelf gezond en sterk te maken en te houden.